Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг преговаря с Ферари?

Хюлкенберг преговаря с Ферари?

22
0
Нико Хюлкенберг

Слуховете във Формула 1 продължават с пълна сила, въпреки че лятната пауза е към своя край. Освен възможното преминаване на Кими Райконен във Ферари за следващия сезон, сега се заговори и за друга възможност. И тя е свързана с пилота на Заубер, Нико Хюлкенберг, към когото Скудерията отдавна има интерес.

Според информация на германския Die Welt разговори между мениджмънта на Хюлкенберг и отговорните лица във Ферари вече са проведени. Германецът вероятно ще замени Фелипе Маса, като за подобен ход се говореше още през миналата година, когато столът на бразилеца отново се клатеше заплашително. В Маранело решиха да запазят Маса за още една година, но представянето му така и не се промени. От друга страна Хюлкенберг разтрогна договора си със Заубер заради неизплатени заплати, но ще кара за отбора до края на сезона.

Все още не е ясно, кой би бил съотборник на Хюлкенберг през следващия сезон. Говори се, че Фернандо Алонсо не е доволен от положението във Ферари. От друга страна се носят слухове, че Рено преговаря със Жерар Лопес за изкупуването на част от отбора, който през следващата година да носи името на френската фирма. Испанецът има добри връзки в екипа, с който стана двукратен световен шампион. Възможно е при подобно развитие на нещата той да се завърне отново в тима от Енстън, а Кими Райконен да опита за втори път щастието си в Маранело.