Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг ще бъде резервен пилот в Астън Мартин и Мерцедес

Хюлкенберг ще бъде резервен пилот в Астън Мартин и Мерцедес

784
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг; снимка: Рейсинг Пойнт
Нико Хюлкенберг потвърди, че ще заеме ролята на тестов и резервен пилот в екипите на Астън Мартин и Мерцедес през тази година. За съжаление германецът отново не можа да намери титулярно място на стартовата решетка.

През миналата година Нико замести Серхио Перес в тима на Рейсинг Пойнт в двете състезания на пистата Силвърстоун. След това кара на мястото на Ланс Строл в надпреварата на Нюрбургринг. Тогава той даде последно време в квалификацията, но успя да завърши на осма позиция в надпреварата и бе избран за пилот на деня. В общо трите си старта за сезон 2020 той спечели актив от 10 точки и завърши петнадесети в крайното класиране.

Нико Хюлкенберг направи дебюта си в F1 през 2010 с тима на Уилямс и сензационно спечели квалификацията в Бразилия. След това бе част от екипа на Форс Индия, преди да премине за една година в Заубер през 2013. След това отново бе част от Форс Индия и Рено. Също така той държи рекорда за най-много проведени състезания без качване на подиума.

„Ще бъда резервен пилот за Астън Мартин и Мерцедес в определени състезания“, сподели Хюлкенберг.

Това означава, че германецът ще вземе участие в уикендите, когато другите тест пилоти Щофел Вандорн и Ник де Врис имат ангажименти с Формула Е. Също така Хюлкенберг ще работи и като коментатор в австрийска телевизия, което ще го задължи да посещава повечето състезателни уикенди.