Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг ще замени Строл в Гран при на Айфел

Хюлкенберг ще замени Строл в Гран при на Айфел

1375
0
Нико Рейсинг Пойнт
Нико Хюлкенберг, снима Рейсинг Пойнт
Нико Хюлкенберг ще кара на мястото на Ланс Строл в остатъка от състезателния уикенд за Гран при на Айфел във F1. Това потвърди тимът на Рейсинг Пойнт след като Строл пропусна третата свободна тренировка поради лошо здравословно състояние.

Това ще бъде трето състезание за Хюлкенберг с тима на Рейсинг Пoйнт този сезон. Немският пилот замести Серхио Перес в двете надпревари на Силвърстоун след като мексиканеца даде положителен тест за COVID-19. Самия Хюлкенберг бе тестван и даде отрицателен PCR тест. Така бе позволено на Нико да заеме мястото на Ланс до края на състезателния уикенд на Нюрбургринг.

„Нико Хюлкенберг ще кара на мястото на Ланс Строл, който не се чувства добре и ще пропусне квалификацията и състезанието. Това ще е третата му напдревара с тима след като замени Серхио Перес в състезанията на Силвърстоун. За щастие Нико бе в Кьолн и успя да се отзове навреме на нашата покана. Благодаря на RTL, че позволиха той да вземе участие в Гран при на Айфел“, сподели шефът на отбора Отмар Шафнауер.