Начало Избрани Хюлкенберг ще замества Фетел и в Саудитска Арабия

Хюлкенберг ще замества Фетел и в Саудитска Арабия

872
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка Астън Мартин

Отборът на Астън Мартин потвърди, че Нико Хюлкенберг ще се състезава заедно с Ланс Строл в Гран при на Саудитска Арабия. Германецът отново замества Себастиан Фетел, който трябва да се завърне за Гран при на Австралия.

Нико Хюлкенберг ще кара болида на Астън Мартин за втори пореден състезателен уикенд в Саудитска Арабия, тъй като четирикратният световен шампион все още се възстановява от COVID-19. Очаква се Фетел да се завърне в състезанието на пистата Албърт парк в Мелбърн.

„Нико Хюлкенберг отново ще участва в състезателен уикенд, заедно с Ланс Строл. Въпреки липсата на достатъчно пробег в AMR22, той се справи добре в Бахрейн. Сигурни сме, че ще направи същото и в Джеда“, гласи краткото изявление на отбора.

Фетел трябва да се върне в Австралия

От Астън Мартин допълниха, че очакват Фетел да бъде достатъчно здрав, за да се завърне в състезанието за Гран при на Австралия след две седмици.

Хюлкенберг нямаше реален опит с AMR22 преди уикенда на Сахир. Германецът беше повикан изключително късно. Въпреки това той се адаптира изключително бързо и дори изпревари в квалификацията съотборника си Ланс Строл.

В деня на състезанието обаче нито един от двамата пилоти не спечели точки. Астън Мартин беше един от четирите отбора, които напуснаха първия кръг с празни ръце. Другите екипи бяха Ред Бул, Макларън и Уилямс.