Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел още е без негативен тест, Хюлкенберг на изчакване дали пак ще...

Фетел още е без негативен тест, Хюлкенберг на изчакване дали пак ще кара за Астън Мартин

816
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг; снимка: Астън Мартин

Нико Хюлкенберг може да кара пак на мястото на Себастиан Фетел и в Гран при на Саудитска Арабия, съобщиха от екипа на Астън Мартин.

„Себастиан Фетел все още няма изисквания негативен COVID тест, за да отпътува за Саудитска Арабия. Нико Хюлкенберг ще е в Джеда, за да замести Себ ако това е необходимо. Ще отложим финалното решение за петък, за да дадем на Себ възможност да се състезава“, се казва в съобщението на тима.

Фетел се оказа с положителен за COVID-19 тест малко преди първия кръг от сезон 2022. Хюлкенберг разказа, че са му се обадили по телефона, докато още бил в леглото в четвъртък сутринта миналата седмица. Той пристигна в Бахрейн малко след полунощ и в петък имаше малко по-сгъстена програма, докато влезе в ритъм.

Междувременно бившият F1 пилот Тимо Глок заяви, че според него Фетел трудно ще постигне нещо съществено с настоящата кола на Астън Мартин

„Разочарованието на уикенда в Бахрейн бе Астън Мартин. На Себастиан Фетел ще му е трудно да извлече нещо от този пакет в бъдеще. Необходима е много работа. Същевременно трябва да сваля шапка на Нико за представянето. Беше невероятно да пристигне с такова малко предизвестие, без дори да е сядал в колата преди, да направи такава квалификация и да изпревари с 0,3 сек титуляра Ланс Строл. Това е много ясно послание от страна на Хюлкенберг по посока на платените пилоти. В крайна сметка съществуват качествени различия“, посочи Глок.