Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг все още се надява да намери титулярно място в F1

Хюлкенберг все още се надява да намери титулярно място в F1

441
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка Астън Мартин

Нико Хюлкенберг все още се надява да намери титулярно място в F1. Германецът каза, че може би това е далечна перспектива. Все пак той се надява да се появи добра възможност, в която отново да се състезава на пълен работен ден във Формула 1.

След края на сезон 2019 Хюлкенберг така и не успя да си намери отбор, в който да бъде първи избор. Оттогава той е резервен пилот и е участвал в общо пет надпревари за екипа на Рейсинг Пойнт/Астън Мартин. Малко пред началото на тазгодишната кампания той бе извикан да замести Себастиан Фетел, който даде положителен тест за COVID-19. 

Въпреки липсата на подготовка и голям опит в симулатора на новото поколение автомобили от Формула 1, Хюлкенберг се справи с множество предизвикателства в Сахир. Германският състезател се класира седемнадесети и завърши на същата позиция, изпреварвайки съотборника си Ланс Строл. Канадецът е син на собственика на тима на Астън Мартин Лорънс Строл. 

Хюлкенберг караше  на мястото на Фетел и в Саудитска Арабия, където отново се представи добре. Бившият шампион от сериите GP2/F2 отново изпревари съотборника Строл и финишира дванадесети.

Беше трудно състезание. Доволен от представянето си, като се има предвид ограниченият ми опит с автомобила на Астън Мартин“, коментира Хюлкенберг.

Направихме чиста надпревара, но за съжаление събитията и възможностите не се развиха по наш вкус. Дадохме всичко от себе си, но завършването точките беше недостижимо постижение.“

Щастлив съм, че помогнах на екипа, след като отново заместих Фетел. Оставам в готовност, ако отново има нужда от мен.“

Титулярният пилот на Астън Мартин Себастиан Фетел ще участва в предстоящата Гран при на Австралия. Същевременно Хюлкенберг продължава в ролята на тестов и резервен състезател.  По време на краткия си престой той разбра, че старата му страст към Формула 1 е непокътната. Германският състезател се още не знае дали ще успее отново да намери път към стартовата решетка на световния шампионат. 

„Ако се появи подходяща възможност, определено съм готов за нея. Сега се случват много интересни неща в F1. Определено ми липсваше да съм в падока. За съжаление няма голяма вероятност отново да съм титулярен пилот.“

„Кривата на обучение на всички е много стръмна при тези нови автомобили. Все още има какво да научим. През следващите месеци ще натрупаме повече знания относно болида и неговото поведение“, завърши Нико Хюлкенберг. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Nico Hülkenberg (@hulkhulkenberg)