Начало Избрани Себастиан Фетел ще се състезава в Мелбърн

Себастиан Фетел ще се състезава в Мелбърн

20083
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Астън Мартин

Себастиан Фетел ще се състезава в Мелбърн. Пилотът на Астън Мартин пропусна първите два кръга от сезон 2022 в F1 поради положителен тест за коронавирус. Сега германецът се връща в предстоящата Гран при на Австралия, където отново ще си партнира с Ланс Строл.

Четирикратният световен шампион във Формула 1 даде положителна проба в дните преди откриването на сезона в Бахрейн. Това го извади от състезателния уикенд на сахир и накара тима на Астън Мартин да избере негов заместник в лицето на Нико Хюлкенберг.

Фетел не успя да даде отрицателен тест, който да му позволи да се включи във второто състезание за годината. То се проведе в Саудитска Арабия. Така Хюлкенберг изкара първите две състезания от новия сезон с колата на Астън Мартин AMR22.

Британският отбор официално обяви, че Фетел ще се завърне за Гран при на Австралия на пистата Албърт парк през следващия уикенд, след като получи разрешение за участие в надпреварата. Това ще отбележи началото на сезона на германеца и ще му даде шанс да обърне съдбата на екипа от Силвърстоун на пистата след трудното начало на годината.

Астън Мартин един от двата отбора, които все още не са спечелили точки този сезон. В Саудитска Арабия Хюлкенберг и Ланс Строл завършиха на 12-то и 13-то място. Другият екип, който все още не е намерил място в зоната на точките, е Уилямс.