Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг заслужава да бъде във Формула 1, смята Рикиардо

Хюлкенберг заслужава да бъде във Формула 1, смята Рикиардо

1919
0
Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо
Нико Хюлкенберг и Даниел Рикиардо, снимка: Рено

Даниел Рикиардо смята, че неговият съотборник в Рено Нико Хюлкенберг заслужава да бъде във Формула 1. Според австралиеца той може да се върне като титуляр в бъдеще, въпреки че по всяка вероятност ще остане без отбор за 2020 г.

Хюлкенберг ще бъде освободен от Рено след края на сезона. Неговото място ще заеме Естебан Окон, който ще кара още на тестовете в Абу Даби след края на сезона.

Така за следващата година има само още 1 свободно място – в Уилямс. Очаква се то да бъде заето от сегашния резервен пилот на тима на Франк Уилямс – Никола Латифи. И по този начин Хюлкенберг ще остане без тим.

„Смятам, че той още има място в спорта и може да се върне ако иска, каза Рикиардо. – Но не се притеснявам за него, ако не се върне във Формула 1. Ако се захване с нещо друго, той ще се справи.“

Самият Хюлкенберг заяви, че няма усещането, че напуска Формула 1 окончателно, въпреки че няма отбор за 2020 г. Германецът ще бъде готов за всякакви възможности да се състезава догодина.

„Допуснах грешки, каквито всички ние правим понякога, които бих искал да избегна, каза Нико. – Бих постъпил по различен начин по отношение на някои неща. Но винаги е лесно да се говори, след като всичко е минало.

Нямам чувството, че състезателната ми кариера приключва. Ако се появи възможност, ще съм готов за нея. Не съм подписал нищо с никой и няма да го направя в близко бъдеще.“