Начало Автомобили Hyundai i30 N е готов за пътя и за пистата

Hyundai i30 N е готов за пътя и за пистата

106
0

Hyundai Motor разкри още подробности за i30 N преди представянето на автомобила на 13 юли. Първият високодинамичен автомобил на компанията от гамата N приключи финалната фаза от разработката си на пистата Нюрбургринг.

„i30 N е важна стъпка към укрепването на ценностите на марката, като ги обогатим с емоции и динамика,“ казва Албърт Биърман, Изпълнителен вицепрезидент, Изпитване и разработка на високо динамични автомобили. „Този автомобил е създаден да доставя невероятно удоволствие от шофирането на всеки. Той е проектиран така, че водачите да се усмихват дяволито, докато карат високо динамичния автомобил, и усещат чувството.“

Разработката на i30 N е фокусирана върху три стълба под мотото „Приятен за шофиране“: завиване, възможности на пистата и ежедневен спортен автомобил.

i30 N е създаден да кара сърцето на водача да бие по-бързо, когато той или тя седне зад волана. Вместо да се фокусира само върху цифрите, Hyundai Motor избира да се съсредоточи върху удоволствието от шофирането и ударите на сърцето на водача в минута, вместо само върху оборотите в минута.

Тестван при екстремни условия на Нюрбургринг, първият високодинамичен модел на Hyundai майсторски навигира в остри завои, предоставяйки изключителна динамика при завиване. 

Издръжливостта и представянето на пистата са ключови елементи в процеса на разработката на i30 N. Доказал се по време на най-трудното състезание за издръжливост в света – 24-часовата надпревара ADAC – на пистата Нюрбургринг и изминал 10 000 км в тестове за издръжливост, високодинамичният автомобил на Hyundai Motor е подходящ за шофиране по писта и е напълно надежден на пистата.

Предлагайки голямо разнообразие от опции за персонализация, високодинамичните характеристики на автомобила могат да се настройват спрямо предпочитанията на водача и условията на пътя, осигурявайки балансирани режими на шофиране за удобно ежедневно пътуване на пътя или на пистата.