Начало Автомобилни новини Hyundai Veloster получи пет звезди на тестовете на EuroNCAP

Hyundai Veloster получи пет звезди на тестовете на EuroNCAP

78
0
Hyundai,Hyundai Veloster,Veloster

Hyundai Veloster беше удостоен с максималната оценка от пет звезди на независимата организация за оценяване сигурността на автомобилите EuroNCAP. Някои от резултатите, показани от спортното купе с конфигурация на вратите 1+2, по време на взискателните изпитания са най-добрите в неговия клас.

Veloster набра актив от 96% в категория „възрастни пътници“, получавайки максимален брой точки в тестовете за страничен удар с друг автомобил и със стълб. В изпитанията по показател „пътници деца“ Veloster завърши с резултат от 89%. С актива си от двете категории Veloster изпреварва съперници като Volkswagen Scirocco, Opel Astra GTC и Volvo C30.

Електронната програма за стабилност и системата за напомняне за закопчаване на коланите допринасят за оценката от 71% в категория „подпомагане на безопасността“.

Veloster е шестият пореден модел на Hyundai, който получава максималната оценка от пет звезди от програмата за безопасност на Euro NCAP. Преди него най-високото признание заслужи новият i40.
Алън Ръшфорт, старши вицепрезидент и изпълнителен директор на Hyundai Motor Europe, коментира: „Оценката от пет звезди, присъдена на Veloster, още веднъж показва стремежа ни да осигурим на клиентите на Hyundai най-високо ниво на безопасност. Veloster привлича нова аудитория към марката Hyundai, комбинирайки практичност и „флуиден“ дизайн в един уникален пакет с 1+2 врати. Признанието за неговото най-добро в класа представяне в изпитанията за безопасност ще увеличи още повече привлекателността му.“

В Европа всеки Veloster ще се продава с пакета „5 години тройна грижа“. Този пакет с грижи за клиента осигурява пълно душевно спокойствие, обещавайки 5 години пълна гаранция без ограничение на пробега, 5 години безплатна пътна помощ и 5 години безплатни прегледи на техническото състояние на автомобила.