Начало WRC News Хюндай предпочете Брийн вместо Льоб за Швеция

Хюндай предпочете Брийн вместо Льоб за Швеция

371
0

Тимът на Хюндай обяви, че Крейг Брийн ще участва в рали Швеция редом с От Танак и Тиери Нювил. Първоначално екипът планираше Себастиен Льоб да кара в единствената снежна надпревара в календара на световния шампионат (WRC). Стартът ще се проведе в средата на февруари (от 13 до 16-ти).

„Взехме решението Крейг Брийн да кара в Швеция с цел да разполагаме с възможно най-конкурентоспособния състав”, заяви шефът на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо. „Избрахме Крейг заради представянето му в Швеция през 2018 г. Тогава той завърши втори, а през миналия сезон демонстрира потенциал зад волана на i20 Coupe WRC.”

Представянето на Льоб в рали Монте Карло може да е изиграло роля за решението на Адамо да не кара в Швеция. Деветкратният световен шампион допусна сериозна грешка в последния ден на първия кръг от първенството за 2020 г. Той падна в канавка, зрители му помогнаха да се върне на трасето, но загуби позиции. В крайна сметка кара свръх внимателно, за да завърши и да вземе точки за тима. Усилията му стигнаха за шесто място, след като през голяма част от уикенда вървеше четвърти.(

Това рали определено не се получи така, както се надявахме”, призна Льоб

„Целият уикенд бе труден. До втория ден вървяхме добре, но след това изостанахме. В неделя всичко опираше до избора на гуми, а ние сбъркахме, разчитайки на дъжд, какъвто така и не се появи.”

„Още в края на първата неделна отсечка имахме проблеми. След това сбърках на един тесен завой, тъй като нямах сцепление на предните гуми. После само трябваше да завършим. Изобщо не е приятно да влизаш в отсечка с тази мисъл, но това бе всичко, което можехме да сторим.”

Междувременно екипът отложи предварително планирания си тест в Швеция. Той трябваше да се състои тази седмица, но заради липса на сняг и лед в региона програмата бе преразгледана. От Хюндай обмислят да проведат изпитания на 5-7 февруари.