Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Италианска водеща уволнена след обиден туит към Алонсо

Италианска водеща уволнена след обиден туит към Алонсо

50
0
Фернандо Алонсо

Италианската водеща на Sky бе уволнена след като обиди в Туитър Фернандо Алонсо. Паола Салуци е нарекла двукратният шампион „арогантен“ и „глупав“ по време на уикенда в Китай. В последствие тя е изтрила своя туит и се е извинила на испанеца чрез същия канал. Но последствията са, че Алонсо през целия уикенд не е говорил пред Sky Italia.

„Туитър е място, където човек бързо пише и публикува глупости. Ола, Шампионе“, е написала Салуци в последствие. Въпреки това обаче тя е била уволнена. Новината за това все още не била официално потвърдена.

Италианката не бе единствената, която критикува Алонсо през уикенда. Така например Жан Алези, който кара за Ферари от 1991 до 1995 г. си направил майтап с испанеца, като се запитал дали пак не е изпаднал в безсъзнание в момента, когато бил задминат с обиколка от болидите на Ферари.

В отговор на това Флавио Бриаторе заявил, че за пет години във Ферари Алонсо е станал три пъти вицешампион, докато Алези не постигнал никакви резултати.

С това обаче критиките към испанеца не стихнаха. Бившият пилот във Формула 1 Емануеле Пиро заяви пред италианската телевизия RAI:

„С времето Алонсо се превръщаше все повече в проблем, а не в полза за Ферари, защото непрекъснато бе недоволен от нещо. Сега в отбора дойде млад и ентусиазиран пилот, който излъчва щастие, защото кара за Ферари и се справя много добре. В Бахрейн Скудерията отново ще изглежда още по-добре.“

Ники Лауда и Марк Шурер също критикуваха Алонсо в началото на сезона, след като по всичко изглежда, че мотивацията на испанеца според тях след преминаването му в Макларън не е на най-високо ниво.