Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Използвах свободните два часа за подготовка, а не за забавление, заяви Алонсо

Използвах свободните два часа за подготовка, а не за забавление, заяви Алонсо

57
0
Бианки

Фернандо Алонсо обясни, че напускането на пистата, след като задвижващата система в Макларън-а му се повреди, е било, за да посвети времето си на подготовка вместо да се мотае безцелно из падока на пистата Каталуния.

Испанецът предизвика порой от коментари, публикувайки в Инстаграм снимка от тенис корта на хотела си броени минути след финала на сутрешната сесия. Той изтърва цялата тренировка, тъй като агрегатът му се строши два завоя след излизането му от питлейна.

„Решението беше мое. През последните седмици имах много малко време за тренировки при всичките ми пътувания. Така че, когато ми потвърдиха, че имам два свободни часа, предпочетох да ги използвам за тази цел вместо да стоя тук (в падока) и да гледам телевизия. Отдадеността ми към фитнеса и подготовката е на 100%”, заяви Алонсо.

„Не съм се опитвал да направя нещо забавно, тръгвайки си от пистата, за да играя тенис. Това беше подготовка. Хората го възприеха погрешно и сметнаха, че съм решил да се позабавлявам. Всъщност това бе отражение на решимостта ми да съм подготвен за втората тренировка.”

Изпълнителният директор на Макларън Зак Браун заяви, че няма нищо против Алонсо да върши подобни неща, „стига да не се контузи на тенис като [Хуан Пабло] Монтоя едно време! Той беше изкарал много напрегнат мач на мотоциклет или нещо подобно. Фернандо като че ли беше на тенис корт, така че всичко е наред.”

Алонсо също така каза, че Хонда рискува репутацията си, ако ситуацията на пистата не се промени.

„Не става дума за моята кариера, възможностите и имиджа ми. А за техните кариери, възможности, пари и имидж”, заяви испанецът. „Аз се старая да подкрепям отбора, да карам възможно най-бързо, но проблемът не е изцяло мой. За тях грижите са далеч по-големи. В известен смисъл днешната ситуация не бе изненада. В неделя в Русия не правих и пълна загряваща обиколка, тук се случи същото в тренировката.”