Начало Други I.Bees – Фолксваген Моторспорт отглежда и пчели!

I.Bees – Фолксваген Моторспорт отглежда и пчели!

173
0
I.Bees
снимка: Фолксваген Моторспорт

Две пчелни колонии, всяка състояща се от 50 000 пчели, имат нов дом – Фолксваген Моторспорт в Хановер. По този начин екипът ще участва по свой начин в запазване на биоразнообразието: пчелите, за които ще се грижи, ще спомагат за съществуването на над 80% от местните растения.

„Повечето хора се сещат за мед, когато стане дума за пчели. Не толкова бърза асоциация, но много важна е информацията, че те имат безценен принос за запазването на нашата екосистема чрез опрашване“, според директорът на Фолксваген Моторспорт Свен Смийтс.

„Нашата компания гледа към бъдещето. Желанието ни е да работим възможно най-добре с наличните ресурси, както и да поемем известна отговорност за биоразнообразието.“

Двете колонии бяха кръстени I.Bees – като препратка към изцяло електрическата гама на марката ID

Името бе предложено от служители на VW Моторспорт. ID.R е спортният посланик на моделното семейство, с което брандът отваря нова страница в историята си.

Инициативата на Фолксваген Моторспорт цели запазването на пчелите, местните растения и култури в района на фабриката на екипа в Хановер. Всяка година двете колонии ще произвеждат около 80 кг мед. За 1 килограм те трябва да направят от 100 000 до 200 000 полета, по време на които опрашват близо 2 милиона цветя и покриват между 75 000 и 100 000 километра! Медът от I.Bees пък ще бъде използван в бъдеще като подарък за клиенти и служители.

Целият проект има символична цел, но пчелите дори имат връзка с автомобилния спорт. Техните пчелни пити са послужили като вдъхновение за създаване на материали и композитни системи, използвани при конструирането на спортни автомобили.

Междувременно в завода на Фолксваген в Цвикау започна производството на ID.3

На церемонията присъства и канцлерът на Германия Ангела Меркел, която наблюдава слизането на първата бройка от първия модел от ID. семейството от поточната линия. Фолксваген Груп планира да продава около 22 милиона електрически автомобила до 2028 г.

Заводът в Цвикау бе изцяло променен, за да произвежда електрически модели. Инвестицията на концерна там възлезе на 1,2 милиарда евро. Плановете са догодина от там да излязат 100 000 коли, а през 2021-ва капацитетът да нарасне до 330 000.