Начало Moto News И Брадъл с оперирана ръка

И Брадъл с оперирана ръка

51
0

Щефан Брадъл бе вторият пилот от MotoGP който бе опериран днес. Единственият пилот на екипа LCR Honda MotoGP се подложи на операция на дясната ръка, която бе започнала да му създава проблеми по време на испанската Гран При.

Към петата обиколка от състезанието на Херес, Брадъл започнал да не усеща дясната си ръка заради компартиментен синдром, също като при Педроса. След лекарски преглед шампионът в Moto2 за 2011 г. бе опериран днес от д-р Волфганг Щрейфингер в болницата във Вертинген, близо до Аугсберг в Бавария.

От болницата, а също и от тима съобщиха, че Брадъл ще може да участва в следващата Гран При на Франция на пистата Льо Ман. Операцията е лека и е продължила само 15 минути. Брадъл преърпя същата операция, но в Барселона от д-р Хавиер Мир през ноември 2012 г.

Преди всичко искам да благодаря на д-р Щрейфингер и неговия екип – каза Брадъл. – Ние се познаваме от 2010 г., когато той ме оперира за първи път. След проблемите в дясната ми ръка, появили се на Херес,  решихме да се направи операция. Тя беше доста бърза, само 15 минути. Сега започвам програма на възстановяване, за да бъда във форма на предстоящия старт на Льо Ман.