Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Гран при на Белгия под въпрос

И Гран при на Белгия под въпрос

548
0
Спа, Спа-Франкоршамп
снимка: Мерцедес

Гран при на Белгия стана поредното състезание във Формула 1, което изглежда няма да се проведе както е предвидено. Надпреварата е планирана за 30 август. Снощи Съветът по национална сигурност на Белгия реши да разшири забраната за провеждане на масови събития до 31 август!

Така става много малко вероятно Формула 1 да се опита да проведе състезанието дори и пред празни трибуни, защото според разпоредбите в Белгия за масово събиране на хора се смята всяка проява с повече от 100 човека. Дори само персоналът на екипите от Гран при надхвърля с пъти това число. Затова организиране на състезание дори и без публика изглежда малко вероятно. Провеждане на старта по-късно през есента пък крие рискове от влошаване на времето. В Ардените, където е пистата Спа-Франкоршамп, атмосферните условия и без това често не са добри дори през лятото.

Организаторите трябва да вземат бързо решение дали изобщо да се опитват да провеждат състезанието тази година и дали да плащат дължимата домакинска такса. Тя трябва да бъде преведена към ФОМ два месеца преди самото състезание.

В противовес на решението на белгийците вчера спортният министър на Австрия Вернер Коглер обяви, че състезанието на Ред Бул Ринг би могло да се проведе без публика.

По-късно днес предстои нова видео среща между шефовете на отбори, ФИА и Либърти Медия. На нея ще се обсъждат последните варианти за провеждане на състезания през втората половина на годината с актуална информация за очакваните начини на придвижване на кервана.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter