Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Хамашима си тръгва от Ферари

И Хамашима си тръгва от Ферари

31
0
Хирохиде Хамашима

Преструктурирането на техническия департамент във Ферари продължава с пълна сила – днес от Маранело обявиха, че и Хирохиде Хамашима си тръгва от екипа в края на месеца.

Това се случва само ден, след като бе потвърдено напускането на инженерния директор Пат Фрай и главния конструктор Никола Томбазис. Съобщението бе само в два реда, като името на бившия директор по развитието на Бриджстоун дори бе сбъркано.

Хамашима отговаряше за развойната работа по развитието на гумите на японския производител, докато компанията участваше във Формула 1. Основното му задължение във Ферари бе да осигури максимална интеграция на продуктите на Пирели с колите на Скудерията. Той се присъедини към тима в началото на 2012 г.

С напускането на Хамашима списъкът на тръгналите си от Маранело хора става още по-дълъг. Първо това се случи със Стефано Доменикали, последваха го Лука Марморини, Лука ди Монтедземоло, Фернандо Алонсо, Марко Матиачи, Фрай, Томбазис.

Новият шеф на отбора Маурицио Аривабене провежда преструктурирането. Той ще ръководи лично новия търговски отдел. Начело на новосъздадения дигитален департамент пък ще е шефът на комуникациите Алберто Антонини.