Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Хед се оттегля през 2011 г.

И Хед се оттегля през 2011 г.

32
0
Адам Пар,Патрик Хед

Патрик Хед също ще се оттегли от отбора на Уилямс, в който притежава акции, според информация на председателя на екипа Адам Пар пред Ройтерс. Днес бе обявено, че техническият директор Сам Майкъл и главният аеродинамик Джон Томлисън са подали оставки, а за главен инженер е нает Майк Кулън.

Патрик даде да се разбере, че ще се оттегли тази година, така че в някакъв момент и това ще се случи – заяви Пар.

Майкъл и Томлисън остават на постовете си до края на 2011 г., за да не се разстройва работата в Гроув. Един от вариантите след това е Кулън да бъде повишен в технически директор, но е възможно да бъде нает и друг специалист за поста.

Самият Пар пък също подал оставката си заради недоброто представяне на отбора от последните години, но тя не била прието от Хед и Франк Уилямс.

Въпросът с Патрик няма нищо общо с техническото преструктуриране, а с факта, че той е вече на 65 години и скоро отново подаде сигнал, че е време да се отдаде на други интереси в живота си – допълни Адам.

Моментът, споменат от него, включваше продажбата на голяма част от акциите на Хед. Той ги пусна на борсата, когато Уилямс излязоха там и спечели 36 млн. евро. В обяснението си защо продава конструкторът заяви точно това – че вече е на възраст и идва време, когато трябва да даде път на по-млади инженери, докато той се радва на семейството си. Патрик Хед е женен за бившата асистентка на Аертон Сена Беатрис Асумпсао и двамата имат две деца.

Въпреки всичко англичанинът вероятно ще остане свързан по някакъв начин с компанията, но определено няма да се занимава повече с ежедневната работа, нито ще контролира процесите на конструиране на автомобилите и развитието им през сезона.