Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 I кръг от картинг шампионата се проведе на Лаута

I кръг от картинг шампионата се проведе на Лаута

163
0

Националният шампионат по картинг стартира през втората половина на април на пловдивската писта Лаута. 41 пилоти участваха в надпреварите, като първият старт бе даден от министъра на спорта Васил Иванов.
Според правилата на федерацията за този сезон състезателите имат право да избират с какви гуми да участват. Още след първата надпревара обаче стана ясно, че най-добрите са тези на Вега – с повече от половин секунда по-бързи от останалите.

Най-атрактивна през първия кръг на шампионата бе категория ICA-J. Миналогодишният шампион на България Стефано Ловчалиев спечели полпозишъна и победи в състезанието. Втори остана Йордан Иванов, трети е Иван Стоянов. През втората част на надпреварата заваля лек дъжд, но до инциденти не се стигна.

В категория ICA взеха участие общо 11 състезатели – почти три пъти повече в сравнение с предишния сезон. Това е и най-престижната категория в Европа. Дебютантът в нея Тодор Куцаров остави зад себе си Искрен Абаджиев и Георги Данаилов. Саво Хинов, който бе звездата на сезон 2002 г., завърши втори в първата част на надпреварата, но отпадна от втората заради технически проблем.

По време на част от състезанието в ICC също валеше. В нея победи Ивайло Цонев, който посвети успеха на осеммесечния си син Алекс, който бе заедно с него на пистата. Втори и трети в категориято останаха съответно Цанко Цанков и Иван Бакърджиев. Ръмящият дъжд направи надпреварата много интересна, тъй като стана предпоставка за няколко атрактивни изпреварвания. По време на последните три обиколки пък Цанков неколкократно пробва да задмине Цонев, но атаките му бяха безуспешни.

Македонецът Деян Даневски, който кара за КККюстендил Тийм, бе най-добър в клас Мини. Зад него се класираха Ристо Вуков и Васил Минчев.