Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Мейнър показа новия болид

И Мейнър показа новия болид

37
0

Екипът на Мейнър също показа новата си кола за 2016 г. Тя носи названието MRT05 и е първата на тима със задвижваща система на Мерцдес и скоростна кутия на Уилямс. Машината не прилича на никоя от досега представените, като се отличава с много дълъг и заострен нос.

Оцветяването е различно спрямо миналия сезон, като преобладаващия цвят е синият, в комбинация с познатите червено и бяло. Колата вече направи първите си обиколки на пистата Каталуня, като зад волана е новият титуляр Паскал Верлайн. Другият титуляр на тима е Рио Харианто.

Техническият директор на тима Джон Макуилям заяви, че тимът е уверен в това, че ще направи голяма стъпка напред през 2016 г., след като през миналия сезон остана твърдо последен при конструкторите.

„Това е най-добрата кола, която сме представяли, заяви той. – Със сигурност най-развитата, най-агресивната и амбициозната. Целият пакет е значителна стъпка напред, не само спрямо миналата година, но от всички коли, които сме правили в тима досега. 154 човека в тима работиха много здраво, за да направят MRT05. Имаме още много какво да развиваме по нея, но това вече е мечтаният пакет за всички нас.”