Начало Избрани И Окон ще използва новия под в Маями

И Окон ще използва новия под в Маями

909
0
Eстебан Окон, Алпин
Eстебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон също ще има нов под на своя болид по време на уикенда в Маями. Това бе потвърдено от екипа на Алпин. По този начин французинът ще се изравни с Фернандо Алонсо, който използва новия елемент на Имола.

За съжаление, испанеца не успя да се възползва от подобрението, тъй като бе принуден да се оттегли от състезанието след контакт с Мик Шумахер в първата обиколка.

Като цяло от Алпин бяха доволни от цялостното представяне на испанския пилот с новия под по време на уикенда на Имола. Впоследствие французите решиха да приложат тази промяна и в болида на Окон.

Актуализациите, които внесохме в A522 на Имола, проработиха според нашите очаквания. Това е знак, че упоритата работа зад кулисите на фабриката се отплаща, особено при разработването и валидирането на тези аеродинамични подобрения, коментира шефът на Алпин Отмар Шафнауер.

В резултат на тези усилия новият специален под, който имахме в автомобила на Фернандо, ще се използва и в двата болида по време на уикенда в Маями.

Въпреки че подът на Фернандо получи значителни повреди по време на състезанието в Имола заради инцидента с Мик в първата обиколка, ние успяхме да възстановим частта и да извършим необходимите ремонти.“

Чудесно е, че и двата автомобила са обновени. Това напълно оправда очакванията. Предстоят ни още състезания в тази много важна и интензивна надпревара за развитие.“

След като завърши в топ 10 в първите три състезания през 2022 г. , Окон не можа да постигне по-добър резултат от четиринадесето място в Имола. Французинът е твърдо решен да продължи да трупа точки в Маями.

Уикендът в Имола беше разочароващ за отбора, каза той. „Вижда се, че има области, в които трябва да се подобрим.“

Първите три състезания бяха добри за мен. Четиринадесетото място в Имола ще послужи като допълнителна мотивация за всички. Искам да възстановя доброто си представяне в Маями.“

Целият отбор очаква с нетърпение състезанието във Флорида. Знаем, че ако направим нещата правилно, ще успеем да извлечем потенциала от този автомобил. Също така ще можем да постигнем резултатите, на които сме способни.“

От моя страна се подготвих добре в симулатора и обсъдих с отбора как най-добре да подходим към тази нова писта. Карането на ново трасе винаги е вълнуващо, защото не знаеш какво да очакваш, докато не направиш няколко обиколки. От друга страна, подходът и подготовката остават същите като за всички останали състезателни уикенди“, завърши Естебан Окон.