Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И Шарл Льоклер с COVID-19

И Шарл Льоклер с COVID-19

1899
0
Шарл Льоклер, Португалия
Шарл Льоклер; снимка: Ферари

Шарл Льоклер стана поредният пилот от Формула 1, който съобщи, че е с положителен за COVID-19 тест. Пилотът на Ферари доскоро бе на почивка в Дубай.

„Здравейте, надявам се, че всички се пазите. Искам да ви съобщя, че дадох положителен резултат на тест за COVID-19. Правя регулярни изследвания в съответствие с протоколите на тима ми. За съжаление научих, че съм бил в контакт с положителен случай и веднага се самоизолирах, като уведомих всички, с които аз съм бил в контакт. Последвалият тест излезе положителен“, написа Льоклер в социалните мрежи.

„Чувствам се добре и имам леки симптоми. Ще остана в изолация в дома си в Монако в съответствие с правилата на местните здравни власти. Пазете се и внимавайте.“

„Шарл ни уведоми веднага и е информирал всички, с които е имал близък контакт през последните няколко дни“, заяви шефът на Ферари Матия Биното. „В момента се чувства добре и е под карантина.“

По време на сезон 2020 Серхио Перес, Ланс Строл и Люис Хамилтън изкараха COVID-19. Малко след Нова година Ландо Норис съобщи, че негов тест също е излязъл положителен.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.