Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И STR8 на Торо Росо бе показан преди тестовете

И STR8 на Торо Росо бе показан преди тестовете

47
0

Торо Росо стана поредният отбор, показал новия си болид за сезон 2013 г. във Формула 1. Екипът от Фаенца демонстрира колата в питлейна на пистата Херес, където утре стартират предсезонните тестове на тимовете от Гран при.

STR8 е първият болид на екипа, върху който е работил техническият директор Джеймс Кий. Той се присъедини към хората на Франц Тост миналата година след лятната пауза в първенството. Кий изненадващо напусна Заубер, след като имаше основна роля в създаването на модела С31, спечелил четири подиума миналия сезон.

Торо Росо продължават да се състезават през 2013-а с пилотите Даниел Рикиардо и Жан-Ерик Верн. Новата кола е с панел върху чупката на носа и с подобна на миналогодишната конфигурация на изпускателната система. Целта на тима за предстоящия сезон ще е шестото място в шампионата при конструкторите.

Моментът е много емоционален – коментира шефът на отбора Тост. – Отборът работи крайно усилено, за да направи страхотен автомобил и да посрещне високите очаквания за тази година. Целта е шестата позиция при екипите. И двамата пилоти свършиха чудесна работа миналия сезон и съм убеден, че ще им дадем добра кола, с която да постигнат някои изненадващи резултати.

След като и STR8 видя бял свят, остава Катерам и Маруся да покажат автомобилите си за 2013 г. Уилямс избраха различен спрямо всички останали екипи вариант – те ще покажат своята кола преди втория тест от подготовката в Барселона.