Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Издадоха заповед за арест на Виджай Маля

Издадоха заповед за арест на Виджай Маля

84
0
Виджай Маля

Индийският бизнесмен и собственик на Форс Индия Виджай Маля вече официално е издирван за арест. Съдът в Мумбай издаде заповед за неговото задържане във връзка с фалита на неговата авиокомпания Кингфишър през 2012 г. Новината беше потвърдена от индийския директорат по финансови престъпления.

Агенцията желае да разпита Маля относно заем в размер на 120 хиляди евро, взет от местна банка уж в полза на авиокомпанията, а впоследствие използва за закупуване на имоти в чужбина. От финансовата група на бизнесмена определиха заповедта за арест като неоправдана и обещаха, че ще подадат информация в пълни детайли относно операциите и придобивките си зад граница.

Миналата седмица Индия запорира дипломатическия паспорт на боса от Формула 1, но той изпревари тази мярка, като още в началото на март напусна страната. Според слуховете в момента Маля пребивава в Лондон и няма никакво намерение да се изправя пред съда в родината си.

Бизнесменът е част от горната камара на индийския парламент. Заради фалита на Кингфишър група от 15 индийски банки търси от Маля общо 1,15 милиарда евро, които са му били отпуснати под формата на заеми. Колапсът на авиопрезвовача остави и хиляди служители без работа. По-рано този месец въпросните банки отказаха частично плащане на стойност 531 милиона евро от индустриалеца.