Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 И в Заубер щастливи от новите си елементи

И в Заубер щастливи от новите си елементи

37
0

И в Заубер бяха щастливи от напредъка си с новите компоненти по С29 в първите тренировки за Гран при на Испания. Денят обаче не мина съвсем без проблеми за отбора, след като Педро де ла Роса на практика изпусна първата сесия заради повреда на скоростната кутия.

– Проблемът се разследва. Не е ясно дали стана нещо с хардуера или с една от контролните системи – обясни техническият шеф Джеймс Кий. – Но заради това Педро се завъртя и тренировката му бе прекратена след само няколко обиколки.

Той допълни, че тестваното развитие на системата за обдухване на задното крило се представя много добре. Поведението на аероелементите също са били според очакванията.

– Открихме няколко полезни насоки за настройките и същевременно попълнихме базата си данни със сериозно количество информация по отношение поведението и на автомобила, и на гумите. Темпото ни в дълги серии изглежда прилично. Можем да сме доволни, тъй като смятаме, че сме направили очакваната стъпка напред – допълни той.

Де ла Роса наваксваше следобед изгубеното сутринта време, като успя да направи 37 тура. Испанецът също отбеляза, че резултатите на писта са потвърдили тези от аеродинамичния тунел.

– Като цяло съм доста доволен – заяви и Камуи Кобаяши. – Поведението се подобряваше непрекъснато през деня. През последните три седмици определено започнахме да работим по различен начин – допълни японецът.