Начало Картинг Илиан Наумов спечели и 9-и кръг на писта Бенковски

Илиан Наумов спечели и 9-и кръг на писта Бенковски

61
0

Илиан Наумов взе четвърта победа за сезона в шампионата, след като отново беше безпощаден, този път на писта Бенковски в София, 9-и кръг от CFKC. На подиума, до него, се качиха Николай Димитров и съотборника на Илиан – Мартин Райчев.

За първи път, в CFKC се проведе състезание на осветление. То стартира привечер с квалификацията за място и завърши след 22 часа. Времето беше приятно, а поройния дъжд, излял се над центъра на София, заобиколи софийското предградие, като по този начин, не попречи на организаторите състезанието да премине напълно нормално.

Доста нажежена бе обстановката в гонката на най-бързите, където още в първия манш се получи много сериозна битка, минала и с няколко инцидента, между Илиан Димитров, Чавдар Варийски, Краси Цолов, Борис Барболов и Георги Димитров. На последния завой в 1-и манш, Варийски и Цолов се удариха, като плътно следващите ги Барболов, Илиан Димитров и Георги Димитров, се удариха в тях. От последвалото меле, най-бързо се измъкнаха Барболов и Георги. При стартът на втория манш, страхотно меле предизвика излитане на Николай Димитров, в който се удариха почти всички зад него. Бе развят червен флаг и маншът бе рестартиран. Отново искри хвърчаха в задната част на колоната, където Георги Димитров, след серия опасни опити да изпревари съименника си по фамилия Илиан, бе дисквалифициран. Барболов, карал плътно зад тях, в опит да избегне удар при поредната опасна маневра, се завъртя и изостана.

Във втора гонка, в битката за 9-то до 16-то място, отборът на Мефисто в лицето на Руско Василев, Любо Патршаков и Георги Тахов, диктуваха ритъма. В първия манш, много силно каране направи и Михаил Ангелов от НА Блекфалконс, но нямаше късмет и втория манш се оказа с много слаб карт, заради което остана назад в колоната. Добро впечатление остави една от дамите – Кристина Василева.

В трета гонка, в битката за 17-то място, истински фурор направи Борислава Кръстева, която от последната си позиция в хода на първия манш, завърши втора. Емил Владимиров, откъснал се далеч напред, го спечели. Във втори манш обаче, Борислава кара великолепно и спечели, но поради по-голямото тегло на Владимиров, все пак остана втора в гонката и 18-та в крайното класиране.

Купите и грамотите бяха осигурени от партньора на това състезание – енергийните напитки Xtra Time, а Илиан Наумов за четвърти път прибра 30 литра високооктаново гориво V-Power Racing, осигурено от Шел.