Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Илмор помага на Хонда да реши проблемите си

Илмор помага на Хонда да реши проблемите си

71
0
двигател,задвижваща система,Хонда

Хонда получава помощ от Илмор, за да реши по-лесни и бързо проблемите си със задвижващата система, съобщава motorsport com, позовавайки се на собствени източници. Допреди месец се смяташе, че е малко вероятно партньорството на японците с Макларън да бъде продължено.

Според последната информация на изданието това е много по-вероятно да се случи сега, след като от Илмор са оказали сериозна помощ на Хонда и резултатите са налице. Колите на Макларън бяха много по-конкурентни в последните състезания преди лятната пауза, като в Унгария Алонсо завърши 6-и.

Освен това данните от дино тестовете са показали окуражаващи резултати за бъдещите нововъведения по мотора, които целят да намалят изоставането на Хонда спрямо водещите производители на двигатели – Мерцедес и Ферари.

В Макларън трябва скоро да вземат решение дали ще продължат партньорството си с Хонда. Вариант пред екипа от Уокинг обаче е само преминаването към агрегати на Рено, след като от Мерцедес и Ферари вече обявиха, че нямат интерес да доставят своите продукти на Макларън.