Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Има подобни черти между Сена и Бътън, Хамилтън може и да се...

Има подобни черти между Сена и Бътън, Хамилтън може и да се върне, сподели Денис

53
0
Рон Денис

Дженсън Бътън напомня с някои свои черти на Аертон Сена, смята Рон Денис. Главният изпълнителен директор на Макларън заяви, че интелигентността на англичанина е най-силното му оръжие за предстоящия сезон.

В много отношения има подобни черти между Аертон и Дженсън. Той е невероятно добро човешко същество. Има принципи и стойност (в живота си). Начинът, по който живее, връзката му с отбора е точно като на някои от великите пилоти, работили с нас. Отдаден е и мисля, че няма друг толкова добре подготвен – обясни Денис. – Интелигентен е. А интелигентността е абсолютно задължителна при настоящите сложни условия, за да се справят пилотите с автомобила – управление разхода на гориво, на гумите, разбиране на контролните системи, KERS, ERS. Всичко това изисква мозък и отдаденост.

Според Денис Бътън ще е страхотен ментор на новия пилот в екипа Кевин Магнусен. СЕО-то на Макларън Груп призна, че е бил резервиран относно привличането на младия датчанин:

Не вярвам особено в синовете на пилоти. Ян [Магнусен] бе малко разхвърлян. На моменти доста ме нервираше. Кевин обаче ще има изключителна кариера, сигурен съм в това. Той притежава стоманена решителност. Няма да поддаде след няколко удара.

В същото време Денис сподели, че вратите на Макларън остават отворени за Люис Хамилтън. Англичанинът напусна отбора в края на 2012 г. и се присъедини към Мерцедес.

Мисля, че парите изиграха роля в този случай, но не бяха решаващ фактор. Факт е, че за него бе може би време да продължи. Оцених момента и знаех, че е повратна точка. Познавам характера на Люис – той бе горчиво разочарован, че не спечели Гран при на Сингапур. По ирония на съдбата причината не бе проблем с компонент на Макларън. Но точно тогава бе уязвим и му бе направено правилното предложение в точния момент. Така че той скочи. Дали може да се върне? Кой знае? Когато си върнем нивото на конкурентоспособност – и ви уверявам, че това ще е скоро – Люис спокойно може да е един от привлечените пилоти. И тогава ще е по-добър заради натрупания опит в друг екип с различна атмосфера – допълни Денис.