Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имах малко повече проблеми с гумите, но вече всичко е наред, заяви...

Имах малко повече проблеми с гумите, но вече всичко е наред, заяви Райконен

121
0
Кими Райконен

Кими Райконен се чувства съвсем нормално при завръщането си в падока, заяви самият той на пистата Албърт парк. Този уикенд се провежда Гран при на Австралия, първи кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2012 г.

Всичко е наред, няма нищо странно – заяви световният шампион за 2007 г., който отново е в спорта, но си тима на Лотус. – Да не забравяме все пак, че бяхме заедно с момчетата и на тестовете, а и нищо не се е променило кой знае колко – повтори той за пореден път.

Финландецът сподели, че не се чувства особено променен за двете години, през които не се състезаваше в Гран при.

Нищо съществено не се е случило. Малко по-стар съм, това е. Усещането ми в колата също е подобно, гумите са малко по-различни, но аз и очаквах да имам малко повече трудности с тях. Справихме се и сега всичко е наред, особено когато са нови – каза той.

Кими е известен с това, че трудно проявява емоции, но днес предизвика оживление – по време на пресконференцията на австралийското трасе. Преди време той бе заявил, че няма пилот, който да е герой за него в F1 и днес го потвърди в отговор на въпрос на кого се е възхищавал като дете и в началото на кариерата си:

Все още нямам герой! Надявах се, разбира се, на добри резултати за финландците, но нямаше значение кой точно печели.

В същото време Райконен вече се чувства прекрасно в Лотус и сподели, че хората в отбора са чудесни и работи наистина добре с тях.

Разбираме се нормално, няма нужда от напрежение, а когато искам нещо различно, опитват да го направят. Бил съм в няколко екипа и нещата са други основно заради различните националности на отборите. Затова и повечето ми спомени са хубави, а и винаги можеш да научиш повече от хората около себе си – каза още Райконен.