Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имах няколко предложения за 2017 г., призна Бътън

Имах няколко предложения за 2017 г., призна Бътън

51
0

Дженсън Бътън призна, че е имал няколко предложения да кара за други отбори за 2017 г., но в крайна сметка е избрал да остане в Макларън. След края на сезона британецът ще бъде заменен от Щофел Вандоорн и ще заеме позицията на резервен пилот.

Той може да се върне в кокпита през 2018 г. като пилот, след като подписа нов 2-годишен договор с Макларън. „Имах няколко предложения за догодина, но това не е нещото, което искам да правя. Не искам да се състезавам следващия сезон. Може би ще пробвам пак през 2018, но все още не знам.”

На въпроса дали би се пробвал в раликрос догодина, Дженсън отговори: „Тази възможност винаги съществува. Има и други формули, Super GT, но не знам. Ако може да съвмести с това, което искам да правя догодина. Искам да пробвам и триатлони. Може би ще пробвам да се класирам за Световното първенство по триатлон. Толкова неща искам да видя и се вълнувам от факта, че нямам план.

Решението да не се състезавам повече във Ф1 на този етап е наистина тежко. Целият ми живот досега е бил посветен на това. Отдавна съм пилот и промяната ще е огромна, но човек трябва да намира правилния баланс. На феновете ми ще им се стори странно, но се надявам, че ще ме разберат. Освен това винаги ще имам възможността да се върна през 2018, когато колата ни стане печеливша.”