Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имаме още какво да покажем, смята Фетел

Имаме още какво да покажем, смята Фетел

1883
0
Себастиан Фетел, Ферари
Фетел пред Льоклер, снимка: Ферари

Себастиан Фетел смята, че в екипа на Ферари имат още какво да покажат в следващите дни от уикенда в Бахрейн. Днес на Сахир германецът беше най-бърз във втората тренировка, а в първата това стори неговият съотборник Шарл Льоклер. При това разликата спрямо пилотите на Мерцедес беше сериозна.

В първия кръг от сезона в Австралия двамата завършиха едва 4-и и 5-и. Те изостанаха на близо 1 минута от победителя Валтери Ботас. Изглежда обаче в Бахрейн те ще бъдат много по-конкурентни.

„Надявам се, че ще бъдем в по-добра форма и ще сме много по-близо до лидерите, каза Фетел. – Днес резултатът беше добър. Но може би сме с различна стратегия спрямо другите. Затова не искам да отдавам много внимание на резултатите. Мисля, че за утре трябва да се подобрим.

Започваме уикенда от по-добра позиция. Но усещам, че имаме още потенциал в колата, който трябва да разкрием. Ако успеем, ще сме в добра форма. И се надявам да сме много по-близо до Мерцедес и да ги поставим под напрежение. В Мерцедес изглеждат много бързи.“

Според шефа на Скудерията Матиа Биното резултатите от днес не отразяват реалното съотношение на силите: „Мисля, че резултатите са подвеждащи, каза италианецът. – Очевидно е, че бяхме с различни режими на двигателя спрямо съперниците.

Очаквам утре ситуацията да бъде много различна. И нашите конкуренти отново да са много силни. Но положението за нас е много различно от това в Австралия. Което означава, че сме направили прогрес.“