Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пилотите на Ферари на първите 2 места и във втората тренировка в...

Пилотите на Ферари на първите 2 места и във втората тренировка в Бахрейн

3552
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел, снимка: Ферари

Пилотите на Ферари заеха първите две места и във втората свободна тренировка за Гран при на Бахрейн, 2-и кръг от шампионата на F1. Този път обаче начело бе Себастиан Фетел, следван от Шарл Льоклер.

Състезателите на Скудерията отново имаха предимство спрямо конкуренцията. Те изпревариха 3-ия Люис Хамилтън с 0.6 сек.

А съотборникът му в Мерцедес Валтери Ботас се нареди 4-и на 0.7 сек. Световният шампион все пак показа добра скорост в дългите серии от обиколки с много гориво.

Отлично се представи Нико Хюлкенберг с Рено, който се класира 5-и. Той остави зад себе си Макс Верстапен с Ред Бул и Кевин Магнусен с Хаас.

Даниел Рикиардо с Рено първи записа бърза обиколка в сесията, която започна на светло и завърши на тъмно. След това времето му беше подобрено от Фетел, който записа 1:30.610 мин. Веднага след това Льоклер с другия болид на Ферари излезе начело, като двамата бяха с гуми медиум.

След това Гасли с Ред Бул излезе на 3-а позиция, а Верстапен записа второ време и изпревари Себастиан. Пилотите на Мерцедес също излязоха на пистата. Ботас оглави класирането, а Хамилтън даде 4-и резултат. В следващия си опит Люис се придвижи до 3-о място.

В следващата фаза от сесията пилотите на Ферари излязоха с гумите софт на пистата. Фетел веднага свали половин секунда и поведе.

А това германецът слезе под 1:29 мин за обиколка, а Льоклер бе на 0.141 сек.

След това софт поставиха Ботас и Хамилтън. Валтери допусна грешка при първия си опит, а Люис даде 3-о време, но на половин секунда от лидера Фетел. Със софт Верстапен бе едва 6-и.

Изненадващо 40 мин преди края пилотите на Ферари излязоха с нови комплекти гуми софт. С тях Фетел и Льоклер постигнаха още по-добри времена. Себастиан записа 1:28.846 мин, следван на 35 хилядни от Шарл.

1 час след началото на сесията стартираха и състезателните симулации. Ферари ги започнаха с гумите софт, докато Хамилтън беше с медиум. Фетел обаче изпусна колата на завой 2 и се завъртя. След това постигна време в ниските нива на 1:35 мин.

Хамилтън с медиум обаче слезе под 1:35 мин. и загатна за отличното темпо на Мерцедес в дълга серия. Ботас също постигна много силни резултати с медиум и софт гуми, които бяха по-добри от тези на Люис. Близо до нивото на пилотите на Сребърните стрели беше и Верстапен.