Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имола готова да замести Монца като домакин на Гран при на Италия

Имола готова да замести Монца като домакин на Гран при на Италия

48
0

Собствениците на пистата Имола са започнали преговори с боса на Формула 1 Бърни Екълстоун за приемане на домакинството на Гран при на Италия, ако Монца не подпише нов договор за 2017 г., съобщава motorsport.com.

Кметът на града Имола Даниеле Манка се е срещнал с Екълстоун в понеделник в Лондон заедно с още двама представители на пистата, за да дискутират възможността трасето отново да стане домакин на кръг от Гран при. За последно пистата прие Ф1 през 2006 г.

Представители на организаторите на Монца вече се срещнаха с Бърни в Монако миналия месец, за да се опитат да договорят удължаване на досегашния контракт. Но стана ясно, че дискусиите няма да продължат, докато не бъде осигурено нужното финансиране.

Самият Екълстоун вече на няколко пъти обяви, че иска организаторите на Монца да плащат същите пари като останалите европейски домакини, ако искат състезанието да остане в календара.

Перспективата да няма Гран при на Италия срещат интензивни критики от феновете.

„Искахме да покажем на Екълстоун колко много искаме да върнем Ф1 при нас, заяви Манка. – Но също така да запазим Гран при на Италия. Представихме нашия план за реновиране на пистата, подобряване на инфраструктурата и излагане на инвестициите, които сме направили.”