Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Имола иска да заеме мястото на Китай в календара

Имола иска да заеме мястото на Китай в календара

2190
0
Имола 2006
Последното състезание на Имола бе през 2006 г. снимка: Grand prix Photo

Шефовете на пистата Имола искат трасето да заеме мястото в календара на Гран при на Китай. Състезанието в Шанхай трябваше да се проведе на 19-21 април, но бе отменено заради коронавируса COVID-19.

С отлагането на надпреварата се отваря 4 седмична пауза между Гран при на Виетнам и Гран при на Холандия. И шефовете на Имола имат желание да проведат състезание между въпросните 2 надпревари.

За последно трасето прие кръг от Формула 1 през 2006 г. То се запомни с невероятната битка за победата между Михаел Шумахер с Ферари и Фернандо Алонсо с Рено.

„Направихме заявка към ФИА и F1 да заместим Гран при на Китай“, заяви директорът на Имола Роберто Мараци пред Racingnews365. „Още не сме получили отговор. Очаквам да бъде трудно нещата да се подредят.“

Според Racingnews365 освен, че подобно вкарване на състезание на Имола трябва да получи одобрението на ФИА, F1 и всички 10 отбора, организаторите трябва да намерят необходимото финансиране, за да приемат Гран при.

По отношение на Гран при на Китай, популярният журналист Дитер Ренкен пише, че има предложение събитието да се състои на 21-22 ноември между Гран при на Бразилия и Абу Даби. Идеята била то да бъде само в 2 дни, като в събота да са двете тренировки, а в неделя квалификацията и състезанието.