Начало Други Индикар: ВиКей остава в Ед Карпентър Рейсинг

Индикар: ВиКей остава в Ед Карпентър Рейсинг

135
0
Ринус ВиКей, Индикар
Ринус ВиКей, снимка Индикар

Ринус ВиКей остава в отбора на Ед Карпентър Рейсинг (ECR). Нидерландецът е подписал ново многогодишно споразумение с американския отбор, който е собственост на Ед Карпентър. Така ВиКей ще остане зад волана на болид №27, задвижван от двигател на Шевролет.

ВиКей е вицешампион в погряващите серии Indy Lights през 2019 г. След това той оставя силно впечатление след първите си тестове в Индикар. 21-годишният състезател спечели подиум в първия си сезон за тима на Ед Карпентър и бе избран за новобранец на 2020 г.

Миналата година ВиКей печели първото състезание на пистата Индианаполис. После завършва на втора позиция в Дейтройт. Въпреки че чупи ключицата си след падане с планински велосипед, младият нидерландец завършва на шеста позиция в крайното класиране.

Тази година ВиКей спечели полпозишън и подиум в Алабама. Освен това той има и четири класирания в топ 6. В момента той заема 11-то място в шампионата с актив от 282 т. и за втора поредна година потегли от първа редица в Инди 500.

Много съм развълнуван, че ще удължа престоя си в Ед Карпентър Рейсинг. Сезон 2023 ще бъде четвъртата ми година в сериите Индикар. Ед Карпентър ми даде възможност да карам за отбора, когато излязох от Indi Lights. Оттогава той ми позволява да демонстрирам таланта си в автомобил от Индикар“, сподели ВиКей.

Приемствеността в Ед Карпентър Рейсинг е страхотна. Почти нямаше промени по време на престоя ми тук и е много приятно да имам около себе си една и съща група хора през цялото време. С всеки сезон подобряваме представянето си. С подкрепата на Тод Олт и BitNile можем наистина да продължим напред, докато наближаваме следващата година“, добави нидерландецът.

„Много се радвам, че мога да разширя отношенията си с ВиКей. Той е изключително гъвкав и талантлив пилот. Надяваме се и продължаваме да се надяваме, че ще издигнем отбора си до нови върхове, като Ринус ще ни помага да го водим. Нашите цели и очаквания са да печелим състезания и да се борим за шампионски титли. Готови сме за успех с растежа на Ринус и подкрепата на BitNile и Тод Олт“, каза Ед Карпентър.

„Наистина искам да благодаря на Ед, Тони Джордж и Стюарт Рийд за това, че ми дадоха възможност да продължа да работя в ECR. Целият екип заслужава моята благодарност. Искам да се отблагодаря на всички механици и инженери, които работят толкова усърдно всеки ден, за да ме направят бърз на пистата.“

Все още ни предстои да завършим тазгодишния сезон. Все пак е чудесно да зная какви ще са бъдещите ми планове. Това мотивира мен, екипа и всички около нас да постигнем още добри резултати, преди да се съсредоточим върху следващата година!“, допълни Ринус ВиКей.