Начало Други Индикар: Александър Роси подписа многогодишно споразумение с Макларън

Индикар: Александър Роси подписа многогодишно споразумение с Макларън

348
0
Александър Роси, Индикар
Александър Роси, снимка Индикар

Александър Роси подписа многогодишно споразумение с Макларън. Американецът съвсем наскоро обяви напускането на тима на Андрети Аутоспорт и ще бъде заменен от Кайл Къркууд. Бившият пилот от F1 ще се присъедини към подразделението на британската марка в Индикар Arrow McLaren SP-Chevrolet. Негов съотборник ще бъде Пато О’Уорд, който наскоро подписа нов договор, който ще го задържи в тима до 2025 г.

До момента Роси има седем победи в Индикар, включително една в Индианаполис 500. Също така има шест полпозишъна и два пъти е завършвал сезона в челната тройка на шампионата.

Първо, искам да благодаря на всички в Андрети Аутоспорт за невероятните седем години. Беше невероятно преживяване с един страхотен отбор. За мен беше чест да се състезавам за фамилия Андрети“, заяви Роси.

Дойде моментът за ново предизвикателство с отбор, който има огромно развитие в спорта. Очаквам с нетърпение да допринеса за развитието на Arrow McLaren SP и да им помогна да достигнат върха. Виждам ангажираността на този екип един към друг и към мен. Нямам търпение да започна съвместна работа тях. Време е да се състезавам за още едно от най-големите имена в моторните спортове- Макларън.“

„Търсихме пилот, който ще пасне чудесно на екипа и ще му донесе опит. Алекс е състезател, който знае какво е необходимо, за да успее в този спорт. В допълнение ще подсили талантливия ни пилотски състав. Той споделя същото мислене на победител, което виждам всеки ден в Arrow McLaren SP. Смятам, че заедно ще постигнем много успехи през следващите години“, каза шефът на тима на AMSP Кийл.

Алекс е доказан победител в състезания и шампион на Индианаполис 500, който споделя нашето желание за победа. От съществено значение е да осигурим подходящите таланти както в автомобила, така и извън него, за да можем като отбор постоянно да се борим за шампионати и победи в състезания“, заяви изпълнителният директор на Макларън Рейсинг Зак Браун.

Той е човек, когото наблюдаваме от известно време. Изключително съм развълнуван да видя какво ще направи като част от Arrow McLaren SP.“

Arrow McLaren SP ще използва три болида през 2023 г. Все още не е потвърдено дали Роси е третият пилот на отбора редом до О’Уорд и Феликс Розенквист. Американецът може и да замени Розенквист в кола 7 AMSP-Chevrolet. Очаква се скоро Макларън да обяви плановете си за следващия сезон в Индикар.