Начало Други Индикар: Маклоклън удължи договора си с Пенске

Индикар: Маклоклън удължи договора си с Пенске

147
0
Скот Маклоклън, Индикар
Скот Маклоклън, снимка Индикар

Скот Маклоклън удължи договора си с Пенске в Индикар. Така новозеландецът ще остане в легендарния американски отбор за още няколко години.

Маклоклън направи дебюта си в Индикар във финалното състезание от сезон 2020. Първият подиум за трикратния шампион в австралийските серии Supercars бе на овала в Тексас миналата година. В края на сезон 2021 новозеландецът стана новак на годината в NTT IndyCar Series след като финишира 14-ти в крайното класиране с актив от 305 точки.

Тази година Маклоклън спечели още първия старт за сезона в Сейнт Питърсбърг и се качи на подиума в Тексас. След няколко неуспешни състезания той грабна победата в Мид Охайо и се качи на подиума във в Айова, Нашвил и World Wide Technology Raceway в Илинойс. Миналата седмица пилотът на Пенске спечели убедително надпреварата в Портланд след като потегли от полпозишън.

„Скот предприе голям риск, когато дойде в Индикар тъй като знаеше, че ще напусне сериите Supercars, в които можеше да се развива години наред“, каза президентът на Пенске Том Синдрик.

„Успехът, който той постигна досега, е наистина удовлетворяващ, тъй като бяхме уверени в неговия талант. Просто не знаехме колко време ще му е необходимо, за да придобие увереност в себе си.“

„Скот Маклоклън се адаптира бързо и вече се утвърди като човек, който може да печели на всяка писта по време на една от най-конкурентните епохи в състезанията на Индикар. Той продължава да бъде чудесен представител на нашите партньори и се свързва добре с феновете на състезанията по цял свят. Радваме се, че той ще продължи да бъде част от наследството на Team Penske през следващите години. “

29-годишният състезател има дълга история с Пенске след като спечели и трите си титли в Supercars с подразделението на американския отбор.

„Екипът на Пенске беше огромна част от кариерата ми и ми помогна да стигна до днешното си място. Много съм развълнуван да продължа да се състезавам с екипа на Роджър [Пенске] и в бъдеще“, сподели Маклоклън.

„Да получа шанса да се преместя в САЩ и да преследвам състезателната си мечта, която беше да карам в сериите Индикар. Това е нещо, което нямаше да е възможно без екипа на Пенска. Безкрайно съм благодарен за предоставената възможност. Преживях толкова много страхотни моменти с този отбор, като започнем спечелването на три шампионата Supercars, през победата в Батърст 1000 до първия ми старт в Индикар.

„Сега се състезаваме на високо ниво, печелим състезания, полпозишъни и дори се борим за шампионата. Нямам търпение да видя какво ще бъде бъдещето с Team Penske’, допълни Скот Маклоклън.