Начало Други Индикар: Нюгардън спечели пета победа от началото на сезон 2022

Индикар: Нюгардън спечели пета победа от началото на сезон 2022

404
0
Джоузеф Нюгардън, Индикар
Джоузеф Нюгардън, снимка Индикар

Джоузеф Нюгардън спечели пета победа от началото на сезон 2022 в Индикар. Пилотът на Пенске триумфира на пистата World Wide Technology Raceway в окръг Мадисън, Илинойс. Американецът финишира пред новакът Дейвид Малукас (Dale Coyne Racing) и съотборника си Скот Маклоклън. Това бе втора поредна победа за Нюгардън на овалното трасе в щата Илинойс.

Надпреварата на World Wide Technology Raceway бе спряна за повече от два часа заради проливен дъжд, заради който тя завърши на изкуствено осветление.

След летящия старт Уил Пауър поведе пред Ериксон, Маклоклън и Нюгардън. Зад тях Палу загуби позиции от Сато и Девлин де Франческо, а Скот Диксън бе изпреварен от О’Уорд.

Феликс Розенквист направи впечатляващ прогрес след като спечели 13 позиции за 3 обиколки. Състезателят на Макларън се доближи до топ 10 след като имаше проблеми в квалификацията. Ринус ВиКей (Ед Карпентър Рейсинг) получи технически проблем в своя автомобил и се оттегли от състезанието в Индикар.

О’Уорд допусна грешка и едва не се удари в стената. Първата кола за сигурност бе предизвикана от инцидент с Джак Харви. Пилотът на Rahal Letterman Lanigan Racing се удари в стената и отпадна.

След рестарта О’Уорд се справи с Пауър и зае първата позиция. По-назад Нюгардън също спечели няколко позиции. Състезателят на Пенске отново показа добрата си скорост на овални писти.

217 обиколки след началото на състезанието на пистата World Wide Technology Raceway заваля силен дъжд, който предизвика развяването на червен флаг за повече от 2 часа.

Маклоклън и Нюгардън поведоха след повторния старт на надпреварата. Състезателите на Пенске започнаха битка за победата. Зад тях се движеха О’Уорд, Малукас и Сато. Нюгардън изпревари своя съотборник. Междувременно състезанието в Индикар вече се провеждаше на изкуствено осветление.

В заключителната фаза на кръг номер 15 от сезон 2022 в Индикар, Малукас изпревари О’Уорд и Маклоклън. Новобранецът се възползва от по-свежите си гуми Файърстоун и започна да се доближава до Нюгардън. Пилотът на Пенске все пак остана на първа позиция до развяването на карирания флаг, следван от Малукас и Маклоклън. Това бе пети успех от началото на кампания в Индикар след тези в Тексас, Лонг Бийч, Роуд Америка и Айова.

Четвърти и пети финишираха Пато О’Уорд (Макларън) и Такума Сато (Dale Coyne Racing). Топ 10 допълниха Уил Пауър (Пенске), Маркус Ериксон и Алекс Палу от тима на Чип Ганаси Рейсинг, както и Греъм Рейхал (Rahal Letterman Lanigan Racing.)

Два кръга преди финала на тазгодишната кампания в Индикар Пауър остава начело с 482 точки. Втори е съотборникът му Нюгардън с 479. Трети е Диксън (468), следван от Ериксон (465) и Палу (439).