Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Информациите за напускането на Биното са неверни, заяви Аривабене

Информациите за напускането на Биното са неверни, заяви Аривабене

50
0
Матиа Биното

Информациите за напускането на техническия директор на Ферари Матиа Биното са неверни. Това заяви спортният директор на Скудерията Маурицио Аирвабене.

В някои италиански медии миналата седмица се появиха спекулации, че Биното е на път да напусне Маранело след недобрата втора половина за сезона за тима. Аривабене обаче твърдо смята, че Матиа ще остане при „черните кончета“.

„Нека да е ясно. Слуховете за Матиа са фалшиви новини, които се разпространяват, за да създават нестабилност в тима, заяви Аривабене. – С тях се опитва да се създадат проблеми, каквито няма.

Не искам да коментирам такива неверни информации повече. По време на сезона имаше много опити за дестабилизиране на тима. Някой път с истории за пилотите, друг път с такива за техниците ни. По отношение на моята позиция, можете да питате управляващия директор Камилери.“

Маурицио заяви още, че не планира да освобождава хора от тима за 2019 г. „Никой не говори за напускане, каза босът. – Може да имаме подсилване на тима. Но това отнема време. В момента имаме добър и компактен екип. Такъв, чиято работа има нужда само от подсилване, не от революции.“