Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ING прекрати договора си с Рено

ING прекрати договора си с Рено

31
0

Главният спонсор на Рено във Формула 1 ING прекрати договора си с тима и решението влиза в сила незабавно. Като причина финансовата корпорация изтъкна разкритията около манипулациите на екипа по време на Гран при на Сингапур 2008.

Преди дни Рено получи двегодишна условна присъда заради уреждане на състезанието в Сингапур, от което бе облагодетелстван техният пилот Фернандо Алонсо. Впоследствие от ING обявиха, че незабавно прекратяват сътрудничеството си с френския тим като в официалното им изявление се съобщава:

„ING обявява, че поради присъдата на Световния моторспорт съвет от 21 септември 2009 г., отнасяща се до събитията по време на Гран при на Сингапур 2008, ING прекратява контракта си с екипа на Рено във Формула 1 незабавно.“

Говорител на банковия гигант потвърди, че логата на компанията ще бъдат премахнати от болидите на Рено веднага. Компанията обаче ще продължи да рекламира по пистите на Формула 1 до края на годината.

Решението на ING стана известно едва няколко часа, след като и Мутуа Мадрилена обяви, че оттегля финансовата си подкрепа от екипа на Рено.