Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Инструкцията на Смедли към Маса е да разбие стратегията на Хамилтън, твърди...

Инструкцията на Смедли към Маса е да разбие стратегията на Хамилтън, твърди Брандъл

40
0
Люис Хамилтън,Фелипе Маса

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ коментатор в ВВС Мартин Брандъл е убеден, че инструкцията на състезателния инженер на Фелипе Маса Роб Смедли да съсипе състезанието на Люис Хамилтън по време на Гран при на Сингапур се отнася за стратегията на пилота на Макларън.

Огласеният разговор предизвика поредните бурни реакции относно ситуацията, довела до сблъсък между бразилеца и Хамилтън след надпреварата.

Коментарът на Смедли към Маса е да разбие стратегията на Хамилтън, а не колата му. Защо Маса би повредил умишлено автомобила си? – написа Брандъл в Туитър акаунта си.

Той допълни по-късно, че е видял Фелипе и Антъни Хамилтън – бащата на Люис – да разменят прегръдка в падока, а таткото на световния шампион за 2008 г. обича детето си, посочва британецът в явен опит да изясни ситуацията.

Инцидентът между двамата пилоти доведе до спукана гума за Фелипе, повредено предно крило за англичанина и съсипа състезанието и на двамата. Реакцията на бразилеца обаче бе необичайно рязка – той се конфронтира със съперника си директно пред телевизионните камери в падока.

Вследствие на поредната разправия, включваща Хамилтън, рейс директорът Чарли Уайтинг ще проведе специален пилотски брифинг, на който ще се обсъди управлението на Хамилтън и дали наистина то е толкова опасно, колкото се твърди.