Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Интересът на Мърдок към F1 е охладнял, убеден е Екълстоун

Интересът на Мърдок към F1 е охладнял, убеден е Екълстоун

42
0
Бърни Екълстоун, Флавио Бриаторе
снимка: Любомир Асенов

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун е убеден, че интересът на фамилията Мърдок към Гран при е охладнял. News Corp. излязоха през май със становище, че проучват ситуацията в спорта заради евентуално намерение да купят акции от него, но от тогава досега повече информация по въпроса липсва.

Партньор в начинанието бе инвестиционната компания Ексор, управлявана от внука на Джани Аниели Джон Елкан (откъдето е и връзката с ФИАТ и съответно Ферари).

News Corp. така и не направиха нищо, нямаше визита. Убеден съм, че ако се появи някой с прилична, разумна оферта, CVC вероятно ще се съгласят на разговор. Мисля, че вече имаше един-два случая, в които обаче въпросните предложения бяха смятани за нормални от авторите си, но не и от CVC. Няма вероятност аз да изкупя обратно дяловете и не мога да си представя да имам отново контролния пакет акции. CVC ще поискат пазарна оценка, а аз не съм склонен да платя толкова. Не че спортът не е толкова ценен, но ще са много пари. А такава сделка вече е твърде голяма за човек на моята възраст – обясни Екълстоун пред лондонско бизнес издание.

Липсата на интерес от страна на News Corp. може да се дължи на все още продължаващия във Великобритания скандал с подслушването на гласовите пощи на различни хора от журналисти, работещи във вестници на фамилията Мърдок. Разправията провали сделката на медийния магнат за BSkyB и може да има дългосрочни негативни последици за бизнеса му, след като в САЩ и родината му Австралия също започнаха да се вглеждат в работата на хората от концерна му.