Начало ТОП IONIQ 5 обра наградите на конкурса „Световен автомобил на годината“

IONIQ 5 обра наградите на конкурса „Световен автомобил на годината“

2087
0
Hyundai IONIQ 5
Световен автомобил на годината

IONIQ 5 обра наградите на конкурса „Световен автомобил на годината“

Изцяло електрическият кросоувър беше обявен за „Световен автомобил на годината“, „Световен електрически автомобил на годината“ и „Световен автомобилен дизайн на годината“. Световните автомобилни награди оповестиха резултатите на церемония, проведена на Международното автомобилно изложение в Ню Йорк (NYIAS).

IONIQ 5 беше признат от жури от 102 автомобилни журналисти от 33 страни по света. Иновативният електрически модел (BEV) вече спечели множество международни награди. Той бе разглеждан заедно с 27 конкурентни модела, пуснати на пазара през 2021 г. В крайна сметка спечели победа над останалите финалисти и в трите категории, в които бе номиниран.

IONIQ 5 е първият модел в специалната марка за електрически модели на Hyundai: IONIQ. (Вижте видео ревюто, което нашият екип е направи на модела) Той използва напълно предимствата на иновативната електрическата глобална модулна платформа (E-GMP), за да предложи 800V, ултра-бързи възможности за зареждане от 10 до 80 процента зареждане само за 18 минути и изключително просторен интериор. Уникалната архитектура на IONIQ 5 е такава, че осите могат да бъдат максимално отдалечени. Това осигурявай много повече интериорно пространство от традиционните автомобили. Когато е оборудван със задвижване на две колела (2WD) и батерия до 77,4 кВч, максималният му пробег с едно зареждане ще бъде около 480 km, според стандарта WLTP. Неговите характеристики включват технологията Vehicle-to-Load (V2L), усъвършенствана свързаност и системи за подпомагане на водача, които предлагат най-доброто изживяване в автомобила.

Истински сме горди да получим тези престижни награди, които признават таланта и упоритата работа на всички наши хора и бизнес партньори в Hyundai Motor Company. Нашата визия е да дадем възможност за прогрес за човечеството и това одобрение на нашия подход ще послужи за насърчаване на нашия ангажимент да превърнем тази визия в реалност“, каза г-н Джехун Чанг, президент и главен изпълнителен директор на Hyundai Motor Company.

След световното си представяне миналата година, IONIQ 5 спечели престижни международни отличия, включително „Автомобил на годината Германия“ , „Автомобил на годината в Обединеното кралство“, „Автомобил на годината на Auto Express“ и „Електрически автомобилна годината на Auto Bild“. Моделът също така зае първото място на първите по рода си награди за най-добри автомобили на годината 2021/2022

За „Световен автомобил на годината“ журито избра IONIQ 5 от първоначален списък с 28 автомобила, след това от трима финалисти. За да отговарят на условията за категорията, автомобилите трябва да се произвеждат в най-малко 10 000 бройки годишно. Необходимо е също така да са на цена под нивото на луксозните модели в съответните им пазари. Моделите трябва да се продават на поне два големи пазара на поне два континента по някое време между 1 януари 2021 и 30 март 2022 г.

За престижното отличие „Световен електрически автомобил на годината“ журито избра IONIQ 5 от първоначален списък с 11 претендента. От тях бяха отсети трима финалисти. Сред изискванията за категорията е превозното средство да се задвижва само от един или повече електрически мотори. Нужно е да е произведено в обем от най-малко 5000 единици годишно плюс условието за продажби.

За Световен автомобилен дизайн на годината групата от шестима експерти от Франция, Германия, Япония, Обединеното кралство и САЩ избра IONIQ 5 от всички претенденти, които се състезават в другите пет категории. Панелът прегледа всяко превозно средство въз основа на стил и иновации.