Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 IRL предлага места на пилоти от Формула 1

IRL предлага места на пилоти от Формула 1

27
0

От Индикар са направили неофициална и шеговита оферта към пилотите от Формула 1, които са недоволни от сумите, които трябва да заплатят за своите суперлицензи. За сравнение в САЩ искат само 1000 долара на сезон.

В момента тече много сериозен конфликт между пилотите от Формула 1 и Международната автомобилна федерация по повод на високите цени на суперлицензите. Според тазгодишните изисквания световният шампион Люис Хамилтън например трябва да плати 270 000 долара, за да се състезава през 2009 година. По този повод от Индикар отправиха на сайта си открито предложение към пилотите от Формула 1:

„Имайте предвид, че Индикар ще приветства вашето участие през 2009 година или след това, ако решите да последвате предложението на Макс Мозли да си търсите друго място.”

„Моля, имайте предвид, че лицензът в Индикар е само 1000 долара – споразумение, което включва и три карти за гости, медицинска застраховка и други привилегии. Няма някакви допълнителни финансови изисквания във връзка с точки, сметки за самолета ви и други.”

И въпреки че от Индикар признават открито, че предложението е на шега, шефовете на шампионата не пропускат да сравнят исканите от тях 1000 долара с 4000 долара за НАСКАР и предишните 2500 в Чемпкар.