Начало Други Ишиура се отказа от 24 часа на Льо Ман с Тойота заради...

Ишиура се отказа от 24 часа на Льо Ман с Тойота заради болки в гърба

27
0
Хироаки Ишиура

Японският пилот Хироаки Ишиура няма да може да участва с Тойота в 24 часа на Льо Ман през юни, съобщиха от тима.

Състезателят е с болки в гърба, а бе предвидено да кара автомобила с №8 заедно с Антъни Дейвидсън и Себастиен Буеми. Другата кола ще е с екипаж Алекс Вурц, Никола Лапиер и Казуки Накаджима.

Ишиура почувствал дискомфорт още на първия тест на Тойота TS030 Hybrid заради сериозните странични сили, натоварващи тялото при управление на LMP1 автомобил. След консултация с лекари Хироаки е информирал отбора за решението си да се оттегли засега от екипа и да се съсредоточи върху физическата си подготовка, за да е в оптимална форма през 2013 г.

Понастоящем Тойота търсят заместник на японеца и ще съобщят решението си, когато смяната на пилота бъде потвърдена от организаторите на 24 часа на Льо Ман АСО.

Това решение бе изключително трудно, защото да участвам в Льо Ман ми бе мечта. Физическото ми състояние обаче се наложи като приоритет. Не чувствах, че съм в достатъчно добра кондиция да се състезавам с LMP1 автомобил и ще се съсредоточа върху възстановяването си, тъй като наистина страшно много искам да карам за Тойота догодина. засега ще се фокусирам върху Супер GT и 24 часа на Нюрбургринг, като ще подкрепям отбора – коментира Ишиура.

Президентът на тима Йошиаки Киношита благодари на пилота за честността и допълни, че на отбора не му се е искало да приеме оттеглянето, но са уважили решението на състезателя.