Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Искаме да върнем класическите състезания, обявиха от Liberty Media

Искаме да върнем класическите състезания, обявиха от Liberty Media

40
0
Гран при на Германия,зрители,старт

Новите собственици на Формула 1 от Liberty Media искат да върнат класическите състезания в календара в бъдеще. Това обяви изпълнителният директор и президент на американската компания Грег Мафей. През тази година няма да има Гран при на Германия, което се случва за втори път в последните 4 сезона, а организаторите на Гран при на Великобритания на Силвърстоун обмислят да се откажат от домакинството на надпреварата заради високите разходи.

Друго класическо състезание за Гран при на Франция вече не е част от календара вече 9 години. Според Мафей запазването на историческите надпревари и връщането на такива, изпаднали от календара, е ключов фактор за бъдещето на спорта и по този въпрос се работи сериозно. През 2018 г. ще се завърне Гран при на Франция с надпревара на Пол Рикар, където се провеждаха състезания от 1971 до 1990 г.

„Винаги има писти, които влизат и излизат от календара, каза Мафей. – Най-негативно е, когато някои от нашите традиционни състезания в Западна Европа, като това в Германия, отпаднат. Но вече има прогрес по отношение на това да ги върнем. Ще имаме отново състезание на Пол Рикар във Франция. Ние сме големи привърженици на идеята места като Силвърстоун, Франция и Германия да са в календара. Произходът на F1 е от Франция и Англия.”

Мафей също така подчерта, че по-старите състезания могат да вземат пример от успеха на някои по-нови, които си създадоха добра репутация с правенето на хубаво шоу около самото събитие. „Трябва да вземем най-добрите практики, които проработиха за състезания, като тези в Мексико, Сингапур, Абу Даби, и да ги пренесем в традиционните надпревари, каза още Мафей. – Те може да нямат същата финансова възможност, но в момента не са достатъчно вълнуващ продукт.”