Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг – амбициозни, но реалистични цели за Бахрейн

Испания Рейсинг – амбициозни, но реалистични цели за Бахрейн

77
0

Колин Колес се връща във Формула 1 и вече спечели две сериозни битки – да получи одобрението на ФИА и да осигури готовност на Испания Рейсинг за участие в уикенда за Гран при на Бахрейн. Отборът, създаден от Адриан Кампос, който получи слот за световния шампионат тази година, изпадна във финансова криза и бе спасен в последния момент от основния си инвеститор Хосе Рамон Карабанте. Той от своя страна избра Колес да застане начело на екипа и да въведе ред в хаоса, който цареше в базата в Мурсия.

– Имаме всички нужни ни съставки, за да сме един от успешните нови отбори в падока тази година. Взехме двама млади талантливи пилоти за дебютния ни сезон, като комбинацията между тях, страстта на екипа и твърдата решимост да се учим с всяка изминала обиколка ни кара да се чувстваме готови да влезем в Гран при този уикенд – коментира роденият в Тимишоара и зъболекар по образование шеф на тима.

Любопитно съвпадение е, че подопечните му за 2010 г. Бруно Сена и Карун Чандок вече са били съотборници в предишен опит от кариерите си. Двамата бяха заедно в iСпорт в GP2, където се сработиха наистина добре. Това е още един повод за оптимизъм в Испания Рейсинг, където не се притесняват от съперничеството между състезателите си.