Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг назначи нов технически директор

Испания Рейсинг назначи нов технически директор

28
0
HRT,Испания рейсинг

Отборът на Испания Рейсинг днес официално обяви назначаването на Тони Кукерела за технически директор на тима. Постът бе овакантен от Джеф Уилис, който напусна екипа през миналата година в посока Мерцедес.

Кукерела ще надзирава развитието на F112. С нея Педро де ла Роса и Нараин Картикеян не успяха да се класират за първия старт в Австралия, но в Малайзия участваха в състезанието, като индиецът бе сред главните действащи лица. Колата бе създадена от Стефан Шосе и бившият технически координатор на отбора Джеки Екелерт, който напусна екипа през февруари. Според новия тим шеф Перес-Сала, Кукерела е правилният човек, който да следи за подобряването на колата.

„Ролята на технически директор води след себе си голяма отговорност“, заяви Кукерела. „Особено по отношение на координацията на екипа и за взимането на важни решения. Затова съм много горд, че ръководството смята, че аз съм правилния човек за този пост.

Моите приоритети ще са да решим сегашните проблеми по колата и да развием потенциала, който има. Убеден съм, че имаме добра база и ясна идея за посоката на развитие.“