Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг с нов собственик

Испания Рейсинг с нов собственик

17
0
Испания рейсинг

Екипът на Испания Рейсинг е с нов собственик от днес, след като Тесан Кепитъл станаха основен акционер в Групо Инверсор Испания, които досега притежаваха отбора. Инвестиционната компания е придобила контролния пакет акции от Хосе Рамон Карабанте и като част от сделката поема контрола над тима във Формула 1. Екипът е единственият в спорта, състезаващ се с испански лиценз.

Тесан Кепитъл възнамеряват да продължат развитието на Испания Рейсинг през идващите години, запазвайки настоящия състав и директори. Ще се търсят възможности за подобрение и оптимизиране на работните процеси, както и за по-добри резултати от страна на тима. Базата ще е в Испания, се казва още в официалното съобщение.

Инвестиционната компания смята придобиването на тима от Формула 1 за възможност за навлизане в сектор с огромни възможности за растеж. Краткосрочните планове са за подсилване стратегическото управление на екипа.

Испания Рейсинг дебютира в F1 през март 2010 г. Проектът бе започнат от бившия пилот в Гран при Адриан Кампос (като Кампос Мета1), чийто финанси обаче свършиха твърде бързо и семейство Карабанте спаси положението броени седмици преди първия кръг. И през миналия, и през настоящия сезон отборът е най-малкият от всички и стартира в надпреварите без никакви тестове.