Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Испания Рейсинг се представи официално, Чандок е втори пилот

Испания Рейсинг се представи официално, Чандок е втори пилот

57
0

Испания Рейсинг F1 Тийм се представи официално днес в Мурсия, близо до Валенсия. Отборът влезе в официалния списък на ФИА за световния шампионат на Формула 1 с новото си име, придобито след като Хосе Рамон Карабанте стана мажоритарен собственик на екипа, създаден от Адриан Кампос. Екипът показа автомобила, с който ще участва в първата надпревара за сезона следващата седмица в Бахрейн.

– Изключително съм доволен да представя официално цветовете на болида ни днес, които отразяват идентичността на Мурсия – заяви шефът на отбора Колин Колес. – Освен това завършваме избора си на пилоти с Карун Чандок, за когото това ще е дебютен сезон [във Формула 1]. Бяхме много впечатлени от представянето му в GP2, а за спорта ще е страхотно да има участващ индийски пилот.

Колес допълни, че вече всичко в екипа е наред преди началото на сезона и с нетърпение очакват надпреварите.

– Искрено вярвам, че разполагаме с отлична платформа за развитие и се надяваме на силно представяне през 2010 г. Сега трябва да работим заедно, да се учим и да се развиваме – каза още той.

Карабанте също изрази задоволството си от постигнатото до момента, както и че се гордее, че е част от първия изцяло испански тим.